Kondenserende Naturgasfyr

Der skal varme til i huset, og der findes en masse forskellige metoder til formålet. En af disse metoder er med et naturgasfyr. Et sådant fyr bruger, ligesom et oliefyr, fossile brændstoffer til at skabe varme. Dog bruger fyret ikke olie, men i stedet naturgas, som menes at få stor betydning i fremtiden. Naturgas har en meget høj brændværdi, og forbrænder med lav emission, som betyder, at udslippet der sker i forhold til luftforurening er lav. Inden for denne branche findes også mange forskellige teknologier, som hver især prøver at få så meget ud af gassen som overhovedet muligt. Det er også noget som bliver konkurreret på, at bruge så lidt af energikilden så muligt og på denne måde redde både miljø og tegnebog. Men hvordan virker et sådant fyr egentligt?

Et naturgasfyr er forholdsvis ret simpelt konstrueret og består af en gasbrænde og en kedel. Brænderen kører på naturgassen, og opvarmer vandet til det varme vand ud af hanen, og til at varme huset op. Hvis man ser på de ældre gasfyre, er der ofte åbent forbrændingskammer, hvor den atmosfæriske luft tilføres, hvorimod de nyere typer af fyr, tilfører luften ved et rør, ind i et lukket kammer, hvor gassen brændes, så forbrændingen bliver mere optimal.

Kondenseringsteknik i naturgasfyr

Kondenserende gasfyrEn af teknologierne som er blevet forsket i, er kondenseringsteknik. Det er en teknik som er blevet opfundet, da man ønsker at presse alt energi ud af dette brændstof, som det overhovedet kan lade sig gøre. Måden dette sker på, er ved at udnytte kondensationen af vanddampen, som der skabes under processen, når man forbrænder naturgas. Når gassen forbrændes, reagere den med ilten som er i vores atmosfæriske luft, og danner vand, som, på grund af temperaturen, bliver til vanddamp. I traditionelle anlæg går denne energi tabt med vandet, men i denne teknologi, kan det lade sig gøre, at få en udnyttelsesgrad på op i mod 97%, hvorimod ved traditionelle er der kun 93%.
Derfor er det en smart grund til at få sig et fyr med denne teknologi. Der er dog nogle ting, som skal være på plads, før man kaster sig ud i et sådant fyr. Blandt andet skal der være en skorsten, som ikke tager skade af fugt. Hvis ikke man har det, kan man få installeret specielt røggastilbehør i sin bolig, eller hvor man ønsker fyret skal stå. De nyere teknologier inde for feltet, kan spare omkring 15-20% af varmeregningen, alt efter hvor nyt huset er, hvor stort, hvor gammelt dit nuværende fyr er, og så videre.

Når du skal vælge nyt naturgasfyr

Du har måske allerede nu et fyr, som står og bruger olie, eller et ældre gasfyr. Men hvad skal man egentlig se efter, når man skal have et nyt fyr? Først er fremmest er der vores energimærke, som vi kender fra alle vores hvidevarer. Et A-klasse fyr, er det som udnytter gassen bedst, i forhold til hvor meget energi der bliver spyttet ud fra det i form af varme. Derfor ville det være den bedste idé, både for din pung, og miljøet, at vælge et gasfyr med A mærkning. Ud over dette, er det vigtigt, at fyret passer til din bolig, og dine behov. En måde du kan analysere dit eget energiforbrug, er ved at se på tidligere regninger, og se om du har et specielt mønster i forhold til forbrug. Herudfra kan du se, om fyret har været tilpasset dine behov, og herudfra vurdere blandt andet hvor stort dit nye fyr skal være.
Husk du kan få energitilskud til dit nye gasfyr.

Hvis du allerede nu står med nogle tanker om, at du vil renovere huset, skal det også tænkes med ind, samt hvis der flytter flere ind i boligen, og der skal bruges mere varmt vand hver dag. Ud over hvor meget varmt vand dit fyr skal give dig, er der andre parametre der måles i, når man snakker gasfyr. Heriblandt kedeleffekt, årsnyttevirkning, støj, energi- og elmærkning, og varmevandsbeholderen. Hvis man ser på støjen som fyret kan generere, bør man overveje, hvor fyret skal placeres. De mest støjsvage gasfyr (fra Bosch) ligger omkring 35dB. Det er mindre end en støjsvag opvaskemaskine. Husk at naturgas siges, at være vores fremtidige fossile brændstof.