Hvordan stifter man et selskab?

Mange mennesker går med drømmen om at starte deres egen virksomhed. Dog er der en hel del ting, som du gerne skal vide, inden du går i gang med at udleve denne drøm. Så snart du har læst op på disse ting, vil det sikkert virke meget mere lige til for dig at stifte dit selskab.

Hvilket selskab vil du stifte?

Når du skal i gang med processen med at stifte dit eget selskab, er en af de første ting, som du skal tænke på, hvilke type selskab du gerne vil stifte. Der findes blandt andet anpartsselskaber og enkeltmandsvirksomheder.

Det er ikke ligegyldigt hvilket selskab, du stifter. Det varierer nemlig fra selskabstype til selskabstype, hvor meget man eksempelvis skal skyde ind som selskabskapital, og det kan ligeledes være med forskel, hvordan man hæfter.

Professionel hjælp

Vil du være sikker på, at tingene bliver gjort ordentligt, kan det godt betale sig at få professionel hjælp. Hos nemadvokat.dk kan du blandt andet få juridsk rådgivning, og advokaterne kan ligeledes lave stiftelsesdokumenter og vedtægter.

Da du sandsynligvis ikke kommer til at stifte mange selskaber i dit liv, er det klart, at du ikke har styr på alle aspekter af, hvad du skal igennem. Derfor kan det være en stor fordel at få en advokat, som har fuldstændig styr på tingene, på banen.

Hvad skal dit selskab gå ud på?

Når du har læst op på alle de juridiske ting omkring stiftelsen af dit selskab, kan du begynde at tænke på, hvad formålet med dit firma egentlig taget skal være. På den måde kan det ligeledes være lettere at se, hvilken retning dit selskab bør gå i.

Det kan for eksempel være, at du gerne vil rådgive folk, eller det kan være, at du vil sælge en tjeneste, som du er enormt god til at udføre. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder stiftelsen af dit eget selskab.

Slip for den sure chef

Der er mange fordele ved at stifte dit eget selskab. Herunder hører blandt andet, at du er din egen chef. På den måde kan du slippe for sure chefer, som ikke synes, at tingene skal gøres på samme måde, som du synes.

Når du er din egen chef betyder det ligeledes, at du kan arbejde, når du vil, og hvor du vil. Dette er en kæmpe fordel, da det betyder, at du kan lægge så mange timer i projektet, som du har lyst til.

Skal du have en partner?

Selvom det kan være ganske dejligt at få fuldkommen frihed til at gøre, som man vil, kan det også være umådeligt skræmmende. Du er helt sikkert ikke ekspert på alle emner, og derfor kan det være, at du hurtigt opdager, at du har brug for andres ekspertise.

Står du allerede i denne situation i startfasen, kan det være oplagt at overveje, om du har brug for en partner. Det kan for eksempel være, at du kender én, som har styr på en masse af de ting, som du ikke selv kender noget til.