Hvordan indretter du et hjemmekontor?

Under coronaen blev mange medarbejdere tvunget hjem og arbejde, hvilket faktisk gjorde mange arbejdsgivere der tidligere var venlig stemt over for hjemmearbejdspladser fik øjnene op for mulighederne og fleksibiliteten.

Det virkede naturligvis også den anden vej, hvor mange fandt ud af, at det var med mange fordele at arbejde hjemmefra og gav nye muligheder for en anderledes arbejdsdag uden spiltid til transport.

Det er derfor populært som aldrig før i Danmark med en hjemmearbejdsplads.

Sådan arbejder vi hjemmefra i 2023

hjemmekontorEfter coronaen har mange arbejdspladser bibeholdt muligheden for at arbejde hjemmefra, dog som et aktivt tilvalg og meget sjældent på fuld tid.

De fleste arbejdspladser tillader i dag en til tre dages hjemmearbejde og stiller naturligvis computer tilrådighed (bærbar PC).

Sådan indretter du en hjemmearbejdsplads

Des flere timer om ugen du arbejder hjemmefra, des vigtigere er det naturligvis at din hjemmearbejdsplads lever op til de samme krav, som der hos din arbejdsgiver.

Men så længe du kun arbejder deltid, vil der ikke være krav fra arbejdstilsynet om f.eks. hæve / sænke bord eller særlig udluftning.

Her er det dig selv, der skal sørge for en opsætning, der ikke slider din krop unødvendigt eller giver dig gener.

Lads os se på skrivebordet

Det er vigtigt med et dybt skrivebord, så din skærm kan komme langt nok væk fra dine øjne. Her vælger mange et lille smalt skrivebord og det kan såmænd godt være det ser mere ”fint” ud. Her handler det dog om en arbejdsplads og ikke om, at det skal være designerborde, som skal vises frem.

Vælg et stabilt dybt og bredt skrivebord i en god kvalitet, der kan hæves højt uden det står og svajer.

Det bør også have skruer i bunden, så det kan tilpasses gulvet 100% og ikke står og rokker.

Skrivebordsstolen

Stolen bør være i en robust god og solid kvalitet med 5 hjul, så den står helt fast.

Den skal kunne justeres i:

  • Højde
  • Armlæn
  • Lænd
  • Ryglæn
  • Sæde


Det er meget vigtigt at købe en kontorstol i en god kvalitet, da den har meget stor indflydelse på, hvordan din sidestilling er og hvordan du slider på kroppen i løbet af dagen.

En forkert stilling kan både give smerter i skuldrer, ryg, læng og arme, men også længerevarende udfordringer som f.eks. slidgigt.

Mange for arbejdspladsen til at købe dem en god kontorstol, den kan jo fratrækkes i skat og moms.

Indretning af kontoret

Har du et helt kontor tilrådighed, er det jo luksus i forhold til mange andre, der må sidde i stuen eller soveværelset og arbejde.

Her kan du gøre det mere behageligt med opsætning af direkte lys f.eks. LED paneler i wire over arbejdspladsen og en lille lampe til indirekte lys.

Opslagstavle, opbevaring og kaffemaskine tæt på, er bestemt heller ikke en dårlig ide.

Støjdæmpning

Som i alle andre rum vil dit eget hjemmekontor også have behov for støjdæmpning, her kan det dog være en anden type af støj, hvor det ikke primært er rumklang, da vi ofte har mange flere ting på vægge, gulv og op af vægge i hjemmet – her vil det ofte være støj fra resten af boligen f.eks legende børn.

En let måde at afskærme på, er med en effektiv skydedør, der både er hurtigt at rulle for og stadigvæk kan lade lyset passere – se eventuelt et godt udvalg af nye moderne skydedøre hos Eclisse.dk her