Tjek Mobildækning i Danmark

Danmark har et af nordens hurtigste mobilnet med super hastigheder på 4G Lte frekvenserne, men desværre ikke 100% dækning af Danmark – hverken med 2G, 3G eller det hurtige 4G.

I Danmark er der 3 mobile netværk og de er opbygget forskellige. Der vil derfor være stor forskel på den dækning du som kunde opnår alt efter hvilket netværk du vælger en udbyder på.

signal dækningTDC er kåret som det bedste i 2016 af telestyrelsen, TT netværket (Telia og Telenor) fik en velfortjent 2 plads og det må vi desværre også sige for Hi3G, der endte på 3 pladsen.

Der er stor forskelle i dækning, hastigheder på det mobile internet og de forbedringer der er implementeret kontra 2015.

Hos både TDC og TT netværket var der store forbedringer, men ikke hos Hi3G.

I begyndelsen af 2017 lavede Esbjerg en praktisk kortlægning af mobildækningen i hele Kommunen og her var det tydeligt, at Hi3G har dårligere dækning.

TDC og TT netværket lå meget tæt.

Tjek dækningen

Vil du tjekke din lokale dækning, kan du gøre det på udbydernes hjemmesider, hvor du kan se nærmere på deres dækningskort.

Alle mobilselskaber i DK benytter mindst 2 af de 3 netværk og derfor behøver du kun tjekke de 3 net, derefter skal du bare finde ud af, hvilke mobiludbydere, der benytter det netværk der har bedst dækning i dit område.
Se oversigt hvilke mobilselskaber, der bruger hvad – klik her

Viser alle dækningskort god dækning, kan du gå lidt grundigere til værks og tjekke hvilket selskab, der har en mast tættest på din adresse.
Det kan du gratis se ved at slå din adresse op på Mastedatabasen her.

Hvem bruger hvilket Netværk?

Lige nu ser det således ud:

TDC
Yousee, Fullrate, Telmore , Plenti, Nettalk m.m.

TT netværket
Telia, Telenor, CBB, Call Me, ok mobil m.m.

Hi3G
3 mobil, Oister, Zenji

Om 5G dækning i DK

5G er den seneste generation af mobilnetværk, som er ved at blive rullet ud i Danmark. Det nye netværk forventes at revolutionere måden, vi bruger vores smartphones og andre enheder på og åbne op for en lang række nye muligheder inden for teknologi og kommunikation.

I Danmark er de største teleoperatører, som TDC, Telia og Telenor, i gang med at udrulle 5G-netværk over hele landet. Det nye netværk er allerede tilgængeligt i visse dele af landet, men det forventes at blive mere udbredt i løbet af de kommende år.

Fordelen ved 5G

En af de største fordele ved 5G er, at det er markant hurtigere end tidligere generationer af mobilnetværk. Det forventes at kunne levere hastigheder på op til 20 gigabit per sekund, hvilket er op til 100 gange hurtigere end 4G-netværket. Dette vil gøre det muligt at downloade store filer og streame video i høj kvalitet uden forsinkelse eller afbrydelser.

En anden fordel ved 5G er, at det vil gøre det muligt at koble flere enheder til nettet samtidigt, hvilket er vigtigt i en tid, hvor stadig flere enheder, som biler og hjemmeelektronik, er koblet til internettet.

Selvom 5G har mange fordele, er der også nogle bekymringer omkring sikkerhed og stråling. Nogle forskere og borgere er bekymrede for, at 5G-stråling kan have negative sundhedsmæssige virkninger, selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis for dette.

Alt i alt forventes 5G at være en stor forandring for mobilkommunikation i Danmark og åbne op for en lang række nye muligheder for teknologisk innovation og kommunikation.