Spar på varmen

Hvis dine boligudgifter er blevet en kende for høje, er varmeregningen et godt sted at spare nogle penge. Vi ser her udelukkende på varmeudgifterne, du kan læse om strømbesparelser her. Mange af os tænker ikke på vores varmeforbrug, men der kan være mange penge at spare, hvis man er opmærksom på sit forbrug. Mange af os skruer op og ned for radiatoren flere gange om dagen – og det kan altså ses på regningen. Hvis du ønsker at undgå de knap så sjove efterregninger, finder du her på siden et par tips til dette. Læs om energioptimering på Enrgi.dk

Er du opmærksom på dit forbrug?

Spar varme tipsMange af os har en tendens til at blive magelige, når det kommer til varme, og flere har sikkert haft en radiator til at køre på højtryk i ét rum, mens de var i et andet. Mange af os glemmer at skrue op og ned, og radiatoren står derfor på samme indstilling hele tiden – uden at der tages hensyn til, hvad der rent faktisk er brug for. Dette findes der dog en løsning på, så du slipper for konstant at være opmærksom på din radiator.

Slip for unødvendige udgifter

Løsningen til en mindre varmeregning kommer i form af en opfindelse, som kan skrue op og ned for varmen helt automatisk. På den måde slipper du for at gå rundt og fryse, men bruger stadig så lidt varme som muligt. Og det bedste er, at du ikke skal røre en finger. Du kan spare helt op til 200 kr. om måneden, så du slipper for høje og uventede efterregninger. Du kan købe en lille og smart termostat, som passer til alle standardradiatorer, og så tager det kun 15 minutter at sætte den på. Det eneste, du skal gøre, er at skifte din gamle termostat ud med den nye. Herefter skal den kun indstilles en enkelt gang, og derefter foregår alt automatisk.

En automatisk termostat, som indstiller varmen for dig

Termostaten er fra Danfoss, og modellen hedder Danfoss LIVING ECO. Den koster kun 370,75 kr., hvilket du har sparet allerede inden for to måneder, da du mindst sparer 200 kr. om måneden.

Termostaten er nem at indstille. Du skal blot indstille, hvor varmt der skal være på hvilke dage og tider på døgnet. Du kan indstille de enkelte dage individuelt, så der er varmt, når du er hjemme, og koldt når du er ude. Termostaten kan også tage hensyn til, om du er på ferie – således at der er koldt, når du er afsted, og varmt, når du kommer hjem igen. Med denne termostat skal du slet ikke tænke over at indstille varmen, og samtidig sparer den dig for flere hundrede kroner om måneden.

Har du flere radiatorer?

Hvis du har mange radiatorer, findes der også en smart løsning til dig. Du kan købe flere enkelte, men du kan også købe et sæt, som består af fem termostater samt et kontrolpanel, som styrer dem alle på en gang. Denne termostat er også fra Danfoss, og hedder Danfoss Living Connect pakke m./5 termostater + Link styring. Prisen for hele sættet koster 3.125 kr., og selvom det virker som en dyr investering, så tænk på, hvor mange penge du sparer allerede fra første måned.

Hvis selve installationen skræmmer dig, kan du bede om hjælp fra dine venner, familie eller måske nabo. De skal blot hjælpe dig den ene gang, og derefter skal du ikke røre en finger.

Besparelsen kommer an på din bolig

Termostaten lover 40 procent besparelse på din varmeregning, men det kommer selvfølgelig an på dit nuværende forbrug, din radiator og din bolig. Det er dog helt sikkert, at du med denne termostat vil spare mange penge på din varmeregning.

Husk du kan få håndværkerfradrag til udskiftning af termostater m.m.