Sådan vælger du den rette færdighæk til din have

HækØnsker du dig en hæk, som gerne må blive høj og tæt, så den kan danne både læ og hygge og afgrænsning i din have?

Så er der er i hvert fald to veje, du kan gå for at få det. Du kan enten købe nogle ret små unge hækplanter, plante dem ud på rad og række og så vente på, at der går nogle år, så de unge planter kan vokse sig store og stærke. Den vej kræver en del tålmodighed.

Så er der også en anden vej, du kan gå. Den hedder: køb en færdighæk.

Hvad er en færdighæk?

En færdighæk er en hæk, som allerede har den nødvendige højde og tæthed til, at den kan stå klar allerede med det samme. Det er der mange fordele ved.

Dels så kan du med det samme få glæde af at have en hæk til at omkranse din have. Når denne hæk så samtidig er både høj og tæt, så vil du også have læ og lidt skygge i haven. Du kan også med det samme se, hvordan hækken komme til at se ud. Derfor kan du allerede se, om hækken ser ud, som du forestillede dig det.

Hvad er fordelene ved at købe en færdighæk?

Med en færdighæk slipper du for at have flere år, hvor der er frit indsyn til din private have. Når hækken med det samme er flot og tæt, kan du også have både børn og hunde gående frit omkring i haven uden at skulle frygte, at de kommer til at gå ud af haven.

Når du køber en færdighæk, så sparer du nogle års ventetid, og din have bliver hurtigt omkranset af en levende hæk.

Hvilken slags hækplante skal du vælge?

Der er virkelig mange hækplanter at vælge imellem. Når det kommer til at vælge imellem dem, kan det godt være svært. Dels giver de alle sammen et forskelligt udtryk til haven, og dels kan der være forskel på, hvor meget arbejde der er ved de respektive sorter.

Nogle af de mest populære hækplanter er sådan nogle som for eksempel:

  • Liguster
  • Bøg
  • Spirea

Der kan dels være tale om smag og behag, når der skal vælges hæk, og så kan der også være noget praktisk forbundet med valget.

Vælger du for eksempel en ligusterhæk, så har den ret små blade, og den er stedsegrøn. Det vil sige, at du har en tæt og grøn hæk året rundt.

Falder dit valg på en bøgehæk, så har den ret store blade, og den er løvfældende. Det betyder, at du i hele vinterhalvåret har en hæk, som ikke er helt tæt, og som ingen blade har.

De to hække bliver ret forskellige. Klik på linket, hvis du gerne vil finde en billig Prima eller liguster færdighæk. Så kan du også blive klogere på, hvad du skal være særligt opmærksom på i forhold til de to hækplanter. Læs meget mere om færdighæk – Klik her

Få inspiration og vejledning til havebrug

Er du en ret ny hobbygartner, eller kunne du godt bruge noget inspiration og vejledning af og til, så kan du med fordel kigge forbi denne side og finde nogle smukke planter, der kan anvendes til hæk. Så får du en idé om, hvor stort udvalget er, og du kan finde gode tips og informationer om både planter og generelt om havebrug og haveglæde.

Læs dig frem til noget, og prøv dig frem med noget. Så bliver der nok en god balance i tingene, og du kan indrette din have derefter.

En levende hæk er en smuk baggrund

Vælger du en levende hæk, så vælger du samtidig en smuk baggrund for resten af din haveindretning. Især hvis du vælger at lade hækken vokse sig ret høj, så vil mange af dine øvrige planter kunne have den som baggrund.

Placer gerne de høje stauder og buske tæt på hækken, og lad så nogle mellem høje og til sidst de lave planter og blomster få plads. Dermed skaber du et naturligt vue over dine planter, hvor der er fint plads til dem alle sammen.

Her er det også en fordel at sætte en færdighæk, for så kan du hurtigt få et overblik over, hvordan dine øvrige planter tager sig bedst ud i forhold til den.