Vinduespolering

Det er nemt at polere vinduer. Det er sværere at gøre det, så du ikke efterlader kalkstriber på ruderne. Men nu er hjælpen på vej. Vi guider dig til den perfekte vinduespudsning uden striber. Har du ingen erfaringer med vinduespolering, kan du med fordel læse med her.

Der kan ingen skade ske

Vinduespolering og pudsningFør du går i gang, skal du vide, at der ingen skade kan ske. Det værste er, at dine ruder ikke bliver så rene som ønsket, men så kan du blot prøve igen. Det er vigtigt at have i baghovedet.

Derfor skal du prøve dig frem med blandinger og teknikker for at finde frem til, hvad der passer dig bedst. I denne guide vil vi komme med inspiration til, hvordan det kan gøres. Herefter er du velkommen til at finde dine egne metoder.

Anskaf dig noget udstyr i god kvalitet

Vinduespudsning går ikke af mode. Det er aktuelt for dig, så længe du bor ude – hvad end det er i hus, villa eller lejlighed. Derfor gør du klogt i at købe noget godt udstyr, som du kan have i flere år. Det er en god engangsinvestering, og det gør din vinduespudsning meget nemmere og mere effektiv.

Til din vinduespudsning skal du have:
En indvasker
Viskestykker
Salmiakspiritus
En skraber
Opvaskemiddel

Hvordan er blandingsforholdene?

Der er ikke strenge restriktioner, hvad blandingsforholdene angår. Det er en god huskeregel, at der skal bruges en spiseskefuld opvaskemiddel og en halv hætte salmiakspiritus pr. fem liter vand. Laver du fordelingen en smule anderledes, bør det ikke spille nogen større rolle.

Vandet, du bruger til blandingen, skal helst være så rent som muligt. Derfor findes der bedre alternativer end vand fra vandhanen, som indeholder kalk. Har du en tørretumbler, er kondensvand derfra bedre, ligesom vand fra en regnmåler også er det.

Alligevel er det utænkeligt at samle nok vand sammen på den måde, og derfor er du nødt til at supplere med vand fra hanen. For at binde kalken kan du bruge lidt husholdningseddike.

Find den teknik, der passer dig

Der er ingen rigtig teknik, når du pudser vinduer. Alligevel er der et par gode huskeregler, du kan anvende, uanset hvordan du pudser ruderne. Læs dem herunder:

Hold altid viskeren i bevægelse – det er vigtigt, så vandet på ruden ikke tørrer
Hold så vidt muligt viskeren på vinduet hele tiden – det giver et mere effektivt resultat
Overlap hele tiden et lille stykke af en del, du allerede har pudset

Vi anbefaler, at du kan pudse vinduet sådan, at du starter i venstre hjørne og slutter i venstre bund. Har du allerede en god teknik, skal du selvfølgelig bruge den.

Dobbeltvask af beskidte ruder

Trænger dine vinduer kraftigt til en pudsning, kan du vaske dem to gange. Den første gang kan bruges til at vaske ruden godt med vand og dernæst trække det værste af med viskeren.
Anden gang kan du pudse vinduet efter normal procedure.

Der er ingen grænser for, hvor mange gange du kan pudse dine vinduer.

Hvor ofte skal jeg pudse mine vinduer?

Du bør pudse dine vinduer efter behov, men oftest er det en 3-4 gange om året. Hvis du vasker dem en gang i kvartalet, bør du være godt stillet, og du bør ikke rende ind i voldsomt beskidte ruder.

Behovet afhænger af, hvor du bor henne. Bor du et sted med meget salt eller brænderøg, er det nødvendigt at pudse dem oftere. Hold øje med ruderne, og vask dem efter behov.

Held og lykke med din vinduespudsning.