Tips til boligindretning i 2023

Indretning drejer sig ikke bare om at købe trendy og ”rigtige” ting. Det drejer sig om at finde lige nøjagtig de ting, der skaber den atmosfære, som du ønsker i dit hjem. Derfor er det en god ide, at overveje nøje, hvad du gerne vil med din indretning, inden du begynder at købe noget som helst. Sørg for at lægge en linje, som du kan gå efter, når du leder efter ting. Du kan sågar lave et lille moodboard, som designere gør. Det kan hjælpe dig med at holde fast i en bestemt retning. Jeg fortæller her, hvordan du kan skabe nogle retningslinjer for dig selv, når du shopper til din bolig.

Mange muligheder!

Boligindretning 2018Der er uanede muligheder, når du sidder og kigger på nettet efter møbler og lækkert tilbehør til boligen.
Læs mere klik her
Det kan være rigtig svært at holde stilen og ikke ende med en masse ting, der stritter i hver sin retning. Eller alternativt at blive så forsigtig, at det ender med, at du har købt en samling af ”forsigtige” ting uden kant, som giver dig et kedeligt hjem. Derfor kan det være nødvendigt på forhånd at udstikke nogle retningslinjer for, hvad du vil med din bolig.

Retningslinjer – lav et moodboard

Inden en designer starter med at designe skaber de ofte nogle retningslinjer for sig selv. Det gør de i form af praktiske aspekter – hvad er designets formål, hvem skal bruge det mm. – og nogle visuelle og materialemæssige retningslinjer, som kaldes et moodboard. Til et moodboard finder designeren billeder, der inspirerer dem og som de gerne vil tage udgangspunkt i, i deres eget design. På sammen måde kan du finde billeder af møbler, farver, materialer, mønstre, vaser, lamper mm. som du godt kan lide. Men før du kommer dertil, skal du igennem de praktiske retningslinjer.

Praktiske retningslinjer for din boligindretning

Er det for eksempel din stue du skal indrette, skal du først liste op, hvilke behov stuen skal opfylde. For eksempel: sofahygge med hele familien, gulvplads til leg, TV, læsekrog, osv. Du skal ikke skrive alt det stuen opfylder nu, men det du ønsker, den skal opfylde. Dernæst ser du så på, hvad den reelt opfylder nu og hvad den ikke opfylder. Har du for eksempel ikke den læsekrog, du ønsker? Eller er sofaområdet for lille til, at alle kan være der? Listen deler du overskueligt op i de behov stuen skal opfylde og dem den mangler at opfylde.

Moodboard

Når du har de praktiske behov på plads, skal du overveje, hvilken stemning du ønsker i din stue. Skal den være lys og åben eller varm og huleagtig? Ved du det ikke, kan du også bare gå i gang med at kigge efter ting og rum, du kan lide. Der er mange sider med boligtilbehør, som har et stort udvalg af mærker og der er mange steder du kan se rum – for eksempel på Instagram. Det gør det let at sidde derhjemme og researche. Gem billederne af de ting du godt kan lide – for eksempel på Pinterest. Når du har samlet en god del, skal du til at vælge ud. Det er en vigtig proces, og det vil ofte være nemmest, hvis du printer de billeder ud, du bedst kan lide. Så kan du lægge dem op ved siden af hinanden og vælge dem ud, der tilsammen rammer den stemning, du ønsker. Gem dem i en særskilt mappe på Pinterest. Alternativt kan du springe printningen over og bare vælge ud på Pinterest, men det kan måske være lidt sværere at overskue. Nu har du altid dit moodboard ved hånden og kan bruge det som retningslinje, når du står overfor en ting, du har lyst til at købe. Hvis den passer ind i moodboardets stemning kan du købe – gør den ikke, er det bedre at finde noget andet som gør.