Den rigtige plantegning

plantegningNår drømmehuset skal bygges fra bunden ønsker alle at sætte deres personlige præg på det, så det kommer til at afspejle lige netop deres ønsker og behov. Derfor er det rigtig vigtigt at finde frem til den mest optimale plantegning. Det er jo den der er skabelonen for det skønne nye hjem I skal til at etablere. Men det kan være lidt af en opgave at finde frem til det bedste resultat. Det kræver overvejelser og inspiration og professionel hjælp.

Søg inspiration

Vi mennesker er sådan indrettet, at vi har svært ved at forestille os noget vi aldrig har set. Hvis vi skal få nye ideer må vi inspireres, ellers er det de samme ting, der kører i ring. Nogle er gode til at kombinere den inspiration og de ideer de får fra flere forskellige steder, hvor andre helst skal se en ret færdig løsning for at kunne tage stilling til ideen. Det samme gælder når det drejer sig om en plantegning til et nyt hus. Når man ikke er arkitekt, er det ikke let bare at sætte sig ned og forestille sig, hvordan en plantegning skal være. Man behøver inspiration.

Bliv afklarede om jeres behov og ønsker

Første skridt mod den optimale plantegning er altså ikke at sætte jer ned og tegne plantegninger. Det første I skal, er derimod at gøre jer nogle overvejelser. I skal sætte jer ned og skrive de reelle behov ned som I ønsker skal opfyldes i jeres nye bolig. Hvor mange værelser har I brug for? Skal der være et stort rum, der både rummer køkken, spiseafdeling og stue, eller vil I gerne dele det mere op. Hvilke behov har jeres børn nu? Hvilke tror I de får senere osv. Hvis børnene er store nok til at være med, så lav en brainstorm, hvor I alle frit kan komme med de tanker og ideer I har. Kig eventuelt i blade og på nettet for at hente inspiration og lav en opslagstavle for eksempel på Pinterest, der viser jeres ønsker og ideer.

Søg professionel hjælp

Det er ud fra denne proces – de behov I har skrevet ned, de ideer I har og de inspirationsbilleder I har fundet, at I skal have lavet en plantegning. Hvis I er gode til at omsætte tanker og inspiration til streger på et papir, kan I forsøge jer med at tegne konkrete plantegninger. Ellers er det nu, I skal gå til det firma, som I gerne vil have til at bygge jeres hus. Uanset om det er et arkitektfirma eller et typehusfirma har de fagfolk ansat, der kan hjælpe jer videre frem mod jeres drømmebolig.

Arkitektfirma

Hvis det er et arkitektfirma kan arkitekten hjælpe jer med at få jeres ønsker og behov omsat til en plantegning. Det vil være en hjælp for arkitekten, hvis I på forhånd er afklarede om jeres ønsker både praktisk og stilmæssigt, så tag jeres tanker og ideer og inspirationsbilleder med. Arkitekten vil på baggrund af sin erfaring og viden have ideer, som kan supplere jeres egne og på den måde kan I finde frem til en plan, der passer til jer. Det vil blive et helt unikt hus skabt til jer.

Typehusfirma

Hvis det er et typehusfirma, der skal bygge huset, er der selvfølgelig nogle begrænsninger. Men der er nok ikke så mange som I tror. Der vil naturligvis være nogle hustyper I skal vælge imellem, men selve typehusenes plantegninger, har I stor indflydelse på. På typehusfirmaernes hjemmeside kan I ofte se eksempler på plantegninger, som kan inspirere jer. Det samme hus kan både få en plantegning rettet mod en småbørnsfamilie med fokus på åbne rum og legearealer og en familie med teenagere, hvor det er privatliv og walk-in closet, der er i fokus. Der er masser af inspiration at hente på hjemmesiden, men det er også her muligt at få rådgivning fra en arkitekt eller lignende. Også her gælder det, at jo mere afklarede I er, om jeres ønsker og behov jo lettere er det får fagpersonen at spore sig ind på, hvilken plantegning, der er den bedste til netop jer.