Sådan finder du den rigtige BH-størrelse

Det kan være svært at finde en BH i den rigtige størrelse. Hvis de ikke er for store og løse, så sidder de stramt og laver gnavemærker. Med nogle enkle tips og tricks kan du let finde en BH i lige præcis den størrelse, der passer til dig.

Gnaver din BH også oppe ved skuldrene og omme på ryggen? Laver den irriterende mærker i huden? Så er det værd at overveje en ny BH-størrelse til dine bryster. De fortjener en BH, der passer til dem, og derfor skal du sørge for, der er godt med plads til dem. Du kan også fremhæve eller skjule dem alt efter, hvad dine behov er. Find flere tips til dametøj her.

Find målebåndet frem

Hvis du skal finde den rigtige størrelse BH, er det altid en god idé at finde målebåndet frem. På den måde kan du regne dig frem til den korrekte størrelse og tilpasse efter krops- og brystform. Husk at slappe af i kroppen, når du måler.

Du skal starte med at tage målebåndet rundt om overkroppen og under brysterne. Stram gerne lidt til, men ikke for meget. Tallet runder du op til nærmest runde eller halvrunde tal. Hvis du måler 78 cm, runder du op til 80. Hvis du måler 83, runder du op til 85.

Skålstørrelsen finder du ved at trække målebåndet rundt om kroppen henover det sted, hvor brysterne er størst. Du må ikke måle for stramt, hellere give for meget end for lidt. Tallet fra tidligere trækker du fra det nye taler, så du har differencen tilbage. På den måde kan du finde den skålstørrelse du har brug for.

Find den helt rigtige BH-størrelse

Skålstørrelser:

12 cm. = A-skål
14 cm. = B-skål
16 cm. = C-skål
18 cm. = D-skål
20 cm. = E-skål
22 cm. = F-skål

Sådan finder du den rigtige skål

Når du prøver en BH, skal du læne dig forover og lade brysterne falde naturligt på plads i brysteholderen. Læg derefter brysterne ordentlig på plads med hænderne, så det føles naturligt og rart. Husk at tjekke for buler, hvis det strammer for meget til, har du sandsynligvis fundet den forkerte størrelse BH. Hvis stropperne gnaver i huden, så prøv en i en lidt større størrelse.

Størrelsen for BH’er er kun vejledende. Alle kvinder er forskellige i både kropstyper og bryststørrelser. Derfor er det vigtigt at finde en BH, der passer lige til dig. Når du til gengæld har fundet din størrelse, så vil dine bryster takke dig resten af livet.