Skal jeg lease eller købe min nye bil? 

Står du ved en skillevej i livet? Du vil egentlig gerne anskaffe dig en ny bil, men er blevet i tvivl om det bedst kan betale sig at lease eller købe en bil. Leasing er stærkt på vej frem i Danmark, og du kan trygt læse videre, hvis du er nysgerrig på fordelene ved at lease en bil frem for at købe den. 

Leasing er på vej frem i Danmark. Både privat og til erhverv har leasing slået hul på et nyt marked, som står stærkere år for år. Behovet for at eje bil er ikke nær så stærkt som for 10 år siden, og i dag fokuserer vi mere på selve brugsværdien frem for ejerskab. Derfor er leasing også et fornuftigt valg til dig, som ikke ønsker besværet ved at eje en bil, men blot ønsker at betale for, hvordan du bruger bilen, om det er privat kørsel eller erhvervsleasing.

 

Hvad er forskellen på køb og leasing?

Du kan vælge at lease en bil på den helt traditionelle måde. Det betyder, at du lægger en udbetaling, hvorefter du har en månedlig ydelse i den periode du ønsker at lease i. Leasingselskabet ejer stadig bilen, mens du bevarer brugsretten til den.

Når du køber en bil, vil du ofte bruge en årrække på at betale af på den. Når du har betalt af, har du fuldt ejerskab over bilen, men den er ofte ikke særlig meget værd. Ved at lease en bil vil man beregne en forventet restværdi, som du betaler ned til. På den måde kan du finansiere og betale den af i løbet af 36 måneder, som en leasingperiode typisk varer.

Når du så er færdig med leasingperioden, kan du få en ny leasingbil stillet til rådighed. På den måde sikrer du dig hele tiden det nyeste køretøj til den bedste pris. Du sidder altså ikke på en bil, der har tabt en masse i værdi, mens den har stået i garagen.

Flexleasing af Audi

En ny leasingmodel på markedet er flexleasing. Her køber man en bil hjem fra udlandet for så at lease den ud i stedet for at afregne den fulde afgift. På den måde undgår man en høj kapitalbinding på grund af registreringsafgiften. Flexleasing gør kapitalbindingen meget mindre end ved almindelig leasing, og der er altså masser af penge af spare.

Leasing af Audi er for eksempel helt enkelt. Du ejer ikke bilen, du kører bare rundt i den. Om det er til din virksomhed eller til privat brug, så er der helt sikkert en Audi, der passer lige præcis til dine behov. Måske har du nogle kunder, du gerne vil gøre indtryk på? Den udstråler professionalisme, klasse og sikkerhed, og du viser omverdenen det stof, du er gjort af helt uden ekstra bindinger.
Læs mere om Leasing af Audi – Klik her

Fordele og ulemper ved leasing og køb

Der er flere fordele ved leasing, som man kan tage med i sine overvejelser:

  • Leasingselskabet ejer bil og står derfor for garanti og service på bilen
  • Du kender udgifter for bilen på forhånd – ingen uforudsete regninger
  • Du sparer penge på leasing frem for at købe
  • Du kan skifte bil efter dine kørselsbehov
  • Du behøver ikke sælge bilen, men skal blot returnere den hos leasingselskabet

Med flexleasing er det hele gjort meget billigere. Hos Nord-leasing slipper du uden om registreringsafgiften og skal derfor betale et væsentlig mindre engangsbeløb for at lease bilen. Det gælder for alle slags biler og om det er til privat eller erhverv.

Hvis du erhvervsleaser din Audi hos Nord Leasing, så er der masser af penge af spare i forhold til beskatning og registreringsafgift. Hvis du leaser bilen i dit firmas navn, vil alle udgifter blive dækket heraf.