GPS Flådestyring

GPS flådestyring hvordanHar du problemer med at bevare overblikket over de køretøjer, du har kørende på vejene? Og er det svært at holde styr på kørselsudgifterne? Så er flådestyring måske noget for dig. Det, mange virksomhedsejere er bange for, når de vælger den løsning, er medarbejdernes reaktion. Vil de føle, at de bliver overvåget?

Vil det opfattes som overvågning?

Mange virksomhedsejeres største bekymring ved at installere flådestyring i deres køretøjer er, at deres medarbejdere opfatter det som manglende tillid og en uønsket overvågning af deres gøren og laden. Det er et helt naturligt forbehold, for det sidste man ønsker som virksomhedsejer er jo at ødelægge det gode forhold til sine dygtige medarbejdere og få dem til at føle, at man har mistillid til dem. Det er dog ofte en bekymring, der forsvinder som dug for solen, når først systemet er installeret og medarbejderne oplever de positive effekter af det.

Vær tydelig om formålet med GPS-sporingen

Der vil nok være nogle af dine medarbejdere, der vil udtrykke skepsis ved, at deres bil skal have installeret en GPS-tracker, der kan dokumentere deres færdsel. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du/ledelsen gør meget ud af at formidle til dine medarbejdere, hvad formålet med GPS-trackingen er og, på hvilken måde virksomheden benytter de informationer, der kommer ind. Det vil hjælpe medarbejderne til at forstå de muligheder teknologien rummer og åbne deres øjne for, hvordan den kan hjælpe dem i deres hverdag. Det vil få de skeptiske til at sænke skuldrene.

GPS-tracking er en fordel for medarbejderen

GPS-sporingen er nemlig en beskyttelse af dine medarbejdere. Den kan benyttes helt konkret til at give medarbejderen opbakning, hvis der kommer klager over deres kørsel eller, hvis en kunde hævder, at de ikke dukkede op eller ikke var hos dem længe nok eller ikke mødte op på et aftalt tidspunkt. GPS-trackingen gør dem i stand til at bevise deres færden og kørselshastighed. På den måde kommer overvågningen medarbejderne til gode, vis der opstår tvivlsspørgsmål af den ene eller anden slags.

Optimering af din forretning

Det gør det til en meget enklere manøvre at planlægge dine medarbejderes opgaver, når du ved præcist, hvor hvert køretøj og hver medarbejder befinder sig. Det betyder, at du altid kan sende det nærmeste køretøj eller den bedst kvalificerede mand afsted til en opgave, der tikker ind i løbet af dagen. Det sparer tid og reducerer omkostningerne. Det giver også dine kunder en god oplevelse, der skaber tilfredse og tilbagevendende kunder. I tillæg kan det spare din virksomhed for en del administrativt arbejde, da flådestyringssystemet hjælper med at dokumentere køretid, arbejdssedler, pauser osv. korrekt.

Historikken er et vigtigt redskab

Når du har fået installeret flådestyring kan du altid hente hjælp i flådestyringsprogrammets historik, hvis en utilfreds kunde henvender sig. Når en medarbejder i din virksomhed har udført en opgave, vil der ofte gå nogle uger før fakturaen er i kundens hænder. Ringer kunden ind og stiller spørgsmål til regningen, er det virkelig en hjælp at kunne søge i programmets historik efter data. Selvom du kan få fat i den pågældende medarbejder kan det være svært for ham eller hende at huske præcise detaljer flere uger tilbage i tiden. Søger du i flådestyringsprogrammets historik får du helt eksakte oplysninger om, i hvilket tidsrum medarbejderen befandt sig på kundens adresse, hentede materialer på lageret eller hos grossisten mm. Du kan på den måde altid finde ud af, hvor en medarbejder har været og redegøre for dette overfor en kunde.

Hvornår har du en ”flåde”?

En flåde kan bestå af alt fra to til hundreder af køretøjer. Uanset antallet kan du få gavn af GPS-tracking. En optimering via flådestyring vil spare din virksomhed for både penge og tid, og i tillæg kan du finde dine biler, hvis de skulle blive stjålet.