Rensning af ovn – Hvordan?

Trænger ovnen til at blive rengjort? Det er slet ikke så svært og uoverskueligt, som du måske tænker. Få en helt ny og skinnende ovn ved at anvende disse simple tips.

tips til rengøring og rensning af ovnDu behøver slet ikke investere i dyre rengøringsmidler, kemikalieholdige produkter eller benytte ovnrens for at få din ovn til at fremstå pæn og ren. En ovn kræver dog løbende rengøring, da madrester og andet skidt sætter sig på ovnens flader.
I Danmark laver vi meget mad hjemme, og meget af det mad vi laver kræver en ovn. Lasagne er en af danskernes mest foretrukne retter, og den skal eksempelvis have en del tid i en ovn. Det kan medføre madrester i ovnen, som kan være svære at få af.

Det behøver det dog ikke at være, da det blot handler om at anvende den rette rengøringsmetode til rengøring af ovn. Nogle ovne er selvrensende, og så kræver de ikke noget særligt, når de skal rengøres. En ovn, som har pyrolyse, er eksempelvis selvrensende.

Med tiden bliver en ovn dog medtaget, og så kan det være rart med en ny. De fleste vælger også at få udskiftet den gamle ovn fra 90’erne til en nyere og mere funktionsdygtig ovn, så det bliver lettere og hurtigere at lave mad.

Trænger du til en ny ovn?

Først og fremmest er det vigtigt at finde ud af, om du virkelig trænger til en ny ovn. Det nytter ikke noget at rengøre en, du alligevel skal have udskiftet. Varmer din ovn helt skævt, er dens installation brændt sammen, eller er dens ventilation gået i stykker, er det på tide med en ny ovn.
En ny ovn kan være en stor udgift at skulle finde finansiering til, men det kan være nødvendigt for ens velvære og madglæde. Som sagt, så anvendes en ovn stort set hver dag i forbindelse med madlavning, og derfor må den gerne virke til perfektion.

Du kan heldigvis få hjælp til finansieringen af dit nye køkkengrej ved at købe en ny ovn på afbetaling – så er det ikke så slemt at skulle finansiere en ovn. Nu kan du rigtig slippe din indre kok løs, og du vil helt sikkert blive glad for din nye investering.

Tips til rengøring af ovn

Skal du ikke have ny ovn, men tænker at din nuværende ovn trænger til en rengøring, er der råd for det. Det er slet ikke så besværligt, som de fleste tror. Skal du dog have en ny ovn, skal den også rengøres på et tidspunkt, og der kan det også være godt at anvende disse 3 simple tips til rengøring af ovn.
Anvend brun sæbe til selve ovnen og bradepanderne

De fleste ovne og deres tilbehør tåler brun sæbe, hvilket er praktisk. Brun sæbe er nemlig yderst effektivt, når det kommer til rengøring af ovn. Det eneste der ikke tåler brun sæbe er ovne med ru emalje.

De fleste ovne og dertilhørende bradepander har dog en glat emalje, og så er brun sæbe anbefalelsesværdigt at anvende.
Ovnristen
Kom ovnristen i opvaskemaskinen, eller giv den en omgang med opvaskemiddel i hånden. Læg den eventuelt i blød, hvis den er godt snavset. Er der mange tilgroede madrester på den, kan du med fordel anvende en stålsvamp og brun sæbe til at rengøre den.

Anvend opvaskemiddel til glasset

Brug opvaskemiddel på ovnglasset ved at lægge en klud med opvaskemiddel på selve glasset i en rum tid. Herefter kan du tørre glasset af med en klud. Tag ovnglasset ud hvis muligt, da det gør processen lettere.