Hvornår skal du købe ny bil?

Skift til ny bil hvornår?Går du med tanker om at købe ny bil, kan det være, at der i din situation vil være et bedre tidspunkt at købe bil på end netop nu. Har du råd til en ny bil nu? Skal du finde en brugt bil i stedet for? Eller har du overhovedet brug for en bil?

Der er desværre enkelte personer, der er nødt til at aflevere deres bil tilbage igen, fordi de ikke har råd til at betale afdragene på bilen hver måned. Det skulle helst ikke ske for dig. Så lad os finde ud af, hvornår det er bedst for dig at købe ny bil, og hvilken form for bil du bør kigge efter.

Hvordan ser din økonomi ud?

Det koster penge at have bil. Sådan er det bare. Det koster penge at købe en bil, det koster penge at betale afdrag på din bil, hvis du låner til den, det koster penge, hvis noget går i stykker på din bil.

Derfor er det en rigtig god idé at starte ud med at fokusere på din økonomi. Hvor mange penge har du at købe bil for? Har du et ekstra råderum hver måned, som du kan bruge på din bil til afdrag, reparationer, forsikring og så videre?

Få penge for din nuværende bil

Når du skal beregne, hvor mange penge du har at købe bil for, er det vigtigt at huske at medregne de penge, du eventuelt kan få for din nuværende bil. Måske kan du få adskillige tusinde for at sælge din nuværende bil? Måske er det en skrotpræmie bil du har dig.

Uanset hvad, er det en god idé at regne de penge med, du kan få for din gamle bil. Nogle steder kan du også indbytte din gamle bil, så du får rabat på din nye.

Skal du købe en ny eller brugt bil?

Det er også en rigtig god idé at tænke lidt over, hvilke type bil du skal købe. Der er stor forskel på at købe en ny eller en brugt bil.

Det er ofte langt billigere at købe en brugt bil, men der kan også være andre fordele ved at købe en ny bil. Den kan eksempelvis være mere sikker, og der kan være færre reparationer at betale for ved en ny bil, hvor en brugt bil kan risikere at gå oftere i stykker, hvilket også hurtigt koster penge i værkstedsregninger.

Skal du låne penge til din bil?

Måske står du også i en situation, hvor du skal låne penge til din kommende bil. Dermed kan det være en god idé at gå i gang med at undersøge, hvor du får det bedste billån. Det er ikke samme pris alle steder.

Du kan eksempelvis vælge at få et lån gennem din bilforhandler, som med stor sandsynlighed har en aftale med et pengeinstitut. Du kan også gå gennem din bank og høre om dine muligheder for at låne til en bil der.

Læs mere i Lånekassens bilsektion, hvis du vil blive klogere på billån.

Hvilken bil skal du have?

Og så er det naturligvis også en god idé at tænke lidt over, hvilken bil du skal købe dig. Hvor stor skal den være? Hvor stor en motor skal den have? Skal der være anhængertræk på eller ej?

Der er mange ting at tage stilling til, når du skal beslutte dig for, hvilken bil du skal købe. Gå eventuelt ud og kigge på biler hos forhandlerne, tag en prøvetur og tænk over det i et stykke tid, så du er sikker på at få taget den helt rigtige beslutning.