Hvordan udføres en øjenlaserbehandling

Mange mennesker er langsynet og det er der intet unormalt i. At være langsynet betyder, at du har svært ved at se ting klart og tydeligt, når de er tæt på dig. Der som sagt mange mennesker der er det, men for mange, så er det ikke så stort et problem, mens andre oplever store problemer med det. Det påvirker os forskelligt. Hvis du er langsynet, så ser du ting på lang afstand på ganske normal vis, men når du kommer tættere på, så kan det blive svært at se det tydeligt. En god huskeregel er, at jo mere langsynet du er, jo længere væk fra genstanden skal du før du kan se det klart og tydeligt. Hvis du er langsynet, så skyldes det, at der en brydningsfejl på dine øjne, så fokus bliver samlet bagved nethinden og ikke på selve nethinden. Når dette sker, så opstår der et uklart og uskarpt billede, når ting er tæt på. Det kan være utrolig irriterende at leve med, men mange mennesker har efterhånden vænnet sig til det.

Hvordan finder jeg så ud af, om jeg er langsynet?

Øjenlaser behandlilng operationDet kan du finde ud af, hvis du opsøger en øjenlæge eller en optiker. Her vil du komme igennem en synsprøven, hvis du har en mistanke om, at du er langsynet. Selve undersøgelsen er ganske ufarlig, da du blot skal sidde og kigge på små billeder og fortælle, hvad du kan se. Herefter bliver dine øjne undersøgt og øjenlægen eller optikeren vil kunne fortælle, om du er langsynet eller ej.

Der er mange ting, som du kan gøre, hvis du er langsynet. Der findes alt fra briller, kontaktlinser og øjenlaseroperationer, der kan hjælpe dig. De fleste kaster sig over, at anskaffe sig et par briller, mens der også findes mange mennesker, hvor hverken briller eller en operation er nødvendig. Som tidligere nævnt, så påvirker det os allesammen forskelligt. Det handler om, at du skal finde frem til det, som hjælper dig mest muligt. At vælge briller og kontaktlinser kan være noget af et problem. Der kan opstå komplikationer, da de stiller store krav. Hvis du vælger briller, så skal du være opmærksom på, at øjnene kan komme til at se meget store ud. I forbindelse med kontaktlinser, så er det altid et stort hygiejnisk kaos, som kan skabe større sandsynlig for øjenbetændelse og hornhindebetændelse.

Der er risiko – også ved kontaktlinser

Men hvis du er klar på den risiko, så kan kontaktlinser have sine fordele. Hvis du vælger, at blive opereret for din langsynethed, så kommer det til at foregå med et laser kirurgisk indgreb. Det lyder meget voldsomt, men det er en forholdsvis nem og ufarlig operation, hvor indgrebet foretages i selve hornhinden, hvor der vil blive ændret på brydningen. Der er dog også andre muligheder for operation, da du kan få indsat en ny ekstra linse eller du kan få fjernet linsen. Det skal dog fortælles, at ikke alle langsynede er egnede til en operation, da en øjenlæge først vil komme med en grundig undersøgelse af netop dit tilfælde, hvorefter vedkommende vil komme frem til, hvad der er bedst for dig.
Så hvis du har svært ved at se ting klart og tydeligt, der er tæt på, så er der en god chance for, at du er langsynet. Derfor er et god råd, at du opsøger en øjenlæge eller en optiker, som vil give dig klar besked og eventuelt stille en diagnose. Herefter skal du sammen med lægen eller optikeren komme frem til, hvad den bedste løsning er for dig. Du kan få briller, kontaktlinser eller måske en operation. Det vigtigste er, at du stoler på fagfolkene, da de har behandlet mange for langsynethed før. Det er ikke unormalt, at være langsynet – du skal blot finde ud af, hvad der er bedst for dig.