Hvordan taber man sig mest effektivt?

Hvodan taber man sigEr du træt af at prøve den ene slankekur efter den anden uden andet resultat end midlertidige vægttab? Det findes rigtig mange forskellige typer af slankekure den ene mere umulig end den anden. I reklamerne afbilledes altid superslanke mennesker, der har tabt mange kilo og som stråler af glæde. Desto mere skuffet bliver man, når man opdager at kuren ikke er spor bedre end de foregående. Når det kommer til stykket, er der ikke ret mange der bliver hjulpet af en slankekur alene. Der skal en livsstilsændring til og det er en rigtig god ide at få hjælp fra en privat træner til at gennemføre ændringen.
Læs om personlig træner på Fortiusfitness.dk

Slank med almindelig kost

Der florerer mange fejlagtige råd i forhold til kost og træning. Nogle mener, at man helt skal undgå kulhydrater andre, at kød er et onde og igen andre vil slet ikke have sukkerholdige produkter. For de fleste med et familieliv er det dog rigtig svært at overholde disse restriktioner uden, at det bliver meget besværligt og uden, at der skal laves ekstra mad til aftenmåltidet. Men er det overhovedet muligt at spise helt almindeligt og stadig holde vægten? Det er der personlige trænere, der mener det er. At spise almindeligt betyder at spise sundt og varieret med mange grøntsager og forholdsvis magert kød. Måske skal man vænne sig til at skære ned på både kulhydrater og kød og fylde flere gode og mættende grøntsager på tallerkenen – kål, rodfrugter, bønner, kikærter mm. Men der skal ikke laves en speciel diæt, som gør hverdagen mere besværlig.

Træning – ikke overtræning

Man kan have en tendens til at træne alt for meget, hvis man gerne vil tabe sig. Hvis man overtræner får kroppen ikke den ro, den skal have ind i mellem træningen, så den kan restituere og være udhvilet til næste træningsseance. Det kan være svært selv at vide, hvor meget man skal træne. I sin iver efter at opnå resultater kan man hurtigt komme til at overtræne. For meget træning fører kun sjældent til de ønskede resultater. Langt oftere fører det til udbrændthed, overanstrengelse og skader. Det vil så sige, at din træning slet ikke har en positiv effekt, men en negativ, som kun øger din modvilje mod det at træne.

Energi-boost

Det træningen i stedet skal er at give dig et energi-boost, der får dig til at føle dig bedre tilpas. Derfor må træning aldrig gøre ondt – det kan godt være hårdt – men det er ikke ensbetydende med smerte. Man skal få det godt af at træne, og det skal ikke tage overhånd, så det bliver en besættelse. Man skal altid kunne have et almindeligt liv ved siden af sin træning. Det vil sige at man til tider bliver nødt til at forsømme træningen til fordel for andre ting – familiefødselsdage, venner, arbejde mm. Det skal man kunne uden at føle dårlig samvittighed.

Få hjælp fra en professionel

En god og veluddannet personlig træner kan hjælpe dig med at skabe balance i både din kost og din træning. Han eller hun ved på hvilken måde, det er bedst for dig at træne og, hvor meget du skal træne. Ligeledes har de styr på restitueringstider. Ved at søge hjælp hos en træner er du sikker på at træningen ikke bliver til overtræning, og at din kost ikke ender i en kur, der ikke er til at overholde. Den personlige træner kan med andre ord hjælpe dig med at få indført den livsstilsændring, der vil resultere i varigt vægttab og en sund krop uden overflødige kilo. Er du i tvivl om hvordan du får den krop du gerne vil have, så kontakt en personlig træner for råd og vejledning.
Læs mere om hjælp fra en personlig træner hos Kasper valsted her