Personlig træner

Interessen for sundhed, kost og motion er de sidste 10 år eksploderet i norden og der er behov for dygtige personlige træner i fitnesscentrene.

Uddannelsen til personlig træner

Bliv personlig trænerDu kan blive personlig træner på flere forskellige måder og ofte er valget et selvbetalt studie på omkring 12 uger.
Her lærer du alt det grundlæggende og efterfølgende er der behov for mange måneders praktisk arbejde med klienter før du har god indsigt i, hvad det er for områder klienterne typisk har behov for hjælp til.

Du kan bl.a. blive uddannet personlig træner i Danmark her:

AtWork.dk
Fitness-institute.dk
Thehelthlab.dk

Jobmuligheder

Der er mange om buddet og typisk ansættes en personli træner på deltid med et fast antal ugentlige timer eller på timebasis.
Skal du leve af arbejdet som træner, vil du typisk blive ansat som kombineret træner og med andre funktioner i et fitnesscenter f.eks. centerleder.

Mange arbejder freelance og får klienter ind via en personlig ejet hjemmeside.

Løn

Ansættes du i et træningscenter vil lønnen være lav. Her skal du ikke forvente mere end 160 – 250 kroner i timen, alt efter hvilken type ansættelsesaftale i indgår.

Bliver du fastansat kan du komme op på omkring de 25.000 men det kræver lederansvar.

Praktikplads

Har du behov for en praktikplads efter endt uddannelse, er det de store spillere inden for fitness du skal se nærmere på:

Fitnessworld.dk
FortiusFitness.dk
Fitness.dk

Hos enkelte motionscentre er det muligt at få et samlet uddannelsesforløb med kurser og praktikplads.

Find en personlig træner

Er du havnet her på siden med ønske om at finde en dygtig erfaren personlig træner, det kan også være for at gennemgå et forløb selv før opstart af uddannelse, så er der flere gode steder at finde dem online.