Spar på benzin

Kører du økonomisk? Mange af os tænker ikke på at spare benzin, når vi sidder bag rattet, men kører du økonomisk, er der mange penge at spare, og din bil vil få et længere liv. Der er mange tiltag, som du selv kan gøre for at spare penge på benzinen. Her har vi samlet nogle af de bedste råd til, hvordan du kommer til at køre mere økonomisk.

Kør økonomisk og spar penge på benzin

Spar på benzinen og brændstofHvis du kører økonomisk, kan du blandt andet spare penge på benzin. Og det er også derfor, at økonomisk kørsel også kaldes grøn kørsel. Kører du grønt, sparer du nemlig klimaet for en masse Co2, og derved mindsker du klimabelastningen. På den måde kan du tage bilen med bedre samvittighed – både i forhold til klimaet og din egen pengepung.

Gode råd til økonomisk kørsel

Grøn kørsel kan deles op i to: Bilens stand og din kørsel.

Bilens stand er afgørende, når det kommer til grøn kørsel. Her skal du især være opmærksom på bilens dæk. Bilens dæk skal have de rigtige dæktryk, og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis dæktrykket er for lavt. Bilens andre dele skal selvfølgelig også være i orden. Derudover er det en god idé at tænke over bilens vægt: Er der unødvendige ting i bilen, øger det vægten og dermed forbruget.

Din kørsel gør en rigtig stor forskel, når det kommer til grøn kørsel. De vigtigste ting, som du skal tage hensyn til for at spare på benzin, er:

  • Forudseenhed
  • Lave omdrejninger
  • Højt gear
  • Motorbremsning
  • Frigear
  • Moderat acceleration
  • Konstant hastighed
  • Samt en motor, som trækker ubesværet

Mange af disse lærer man med erfaring. Øvelse gør mester, og det handler altså bare om at inkorporere disse elementer i din kørsel. Før du ved af det, bliver de fast del af din ageren bag rattet.

Vær opmærksom og tænk fremad

Når du kører bil, skal du konstant være opmærksom, og det er en god idé at tænke fremad. Skal du for eksempel svinge, skal du slippe speederen i god tid, og det er altid en god idé at motorbremse – selv inden for byskiltet, kan du med fordel gøre dette.

Kører du de samme steder hver dag? Så kender du vejen, og ved hvornår du kan køre i frigear (uden at miste fart), samt hvornår det kræver, at du gasser lidt op. Skal du op i fart så skift til et lavere gear. Du kommer hurtigere op i fart, og du bruger derfor mindre motorkraft. Når du har opnået den ønskede fart, kan du med fordel sætte bilen i et højt gear. Det giver lavere omdrejninger, hvilket resulterer i flere kilometer på literen.

Motorbrems, frigear og hastighed

Noget af det bedste, du kan gøre, er at lade motoren bremse for dig. På de moderne biler lukkes der helt for brændstoffet, hvilket resulterer i et forbrug på nul. Mestrer du at motorbremse, er det et godt alternativ, som sparer dig for unødig brug af brændstof.

Frigear kan med fordel benyttes ved flere lejligheder i kombination med motorbremsning. Eksempelvis ned af bakke. På den måde undgår du varme bremser, som i sidste ende påvirker dit forbrug i en negativ retning.

Det er også vigtigt, at du tager hensyn til hastighed. Det er ikke altid en fordel at køre 130 km/t på motorvejen, og holder du dig til 100 km/t, kan du spare meget på bilens brændstof.

Øvelse gør mester

Det bedste, du kan gøre for at lære at køre økonomisk, er at træne. Øvelse gør mester, og økonomisk kørsel kommer med erfaring. Du skal blot forsøge at inkorporere disse tiltag i din daglige kørsel – og du vil hurtigt kunne se resultater.