Undervognsbehandling

Som bilejer er der er en række ting, som skal vedligeholdes og bevares. En af disse er bilens levetid. For at sikre bilen flest mulige år kan du få en undervognsbehandling, der beskytter bilen mod rust og det danske vejr, som bekendt slider voldsomt på biler. I denne artikel forklarer vi, hvordan du ved hjælp af en undervognsbehandling sikrer en forlænget levetid på din bil.

Find ud af, hvor ofte din bil skal have en undervognsbehandling

Undervognsbehandling og rustDet er forskelligt fra bil til bil, hvor ofte den skal undervognsbehandles. Derfor gør du dig klogt i at finde ud af, hvor ofte din bil kræver en behandling. Der er intet facit, men som udgangspunkt er billigere biler mindre behandlet fra ny. Derfor kan prisen på din bil indikere, hvor godt beskyttet din bil er. Dette er relevant, da der ikke er grund til at få foretaget unødvendige behandlinger. Omvendt skal behandlingen også finde sted, når den er tiltrængt.

Din bil er ikke lavet til det danske klima

Det danske klima er ikke velegnet til biler. Det er blandt de mest korrosive i verden, hvilket betyder, at der er fugtighed i bilens karrosseri hele året. Det slider på bilen og dens levetid, da den bliver udsat for rustforsøg hver dag. Dertil er salt på vejene i de kolde og glatte vintermåneder med til at hjælpe rust på vej, og derfor er det vigtigt for danske bilejere at få deres bil undervognsbehandlet. Med en undervognsbehandling forlænger du levetiden på din bil til en pris, der er givet rigtig godt ud sammenstillet med den potentielle skadesudbedring.

Hvilken behandling beskytter min bil bedst?

Når du skal have lavet en undervognsbehandling, står der et utal af værksteder klar til at lave behandlingen for dig. Når du vælger i bestræbelser på at beskytte din bil, er der et par ting, du skal være opmærksom på. Først skal du sikre dig, hvad behandlingen egentlig indebærer. Hvad får du, og er det rimeligt til prisen? Dertil er der selve prisen.

Du skal selvfølgelig have en god pris, men lad være med udelukkende at kigge på prisen. Kig også på indholdet af behandlingen og vurder, om der er værdi for pengene.

Slutteligt er der valget af værksted. Du kan frit vælge et værksted, du stoler på. Skulle der dog undtagelsesvis være tale om garanti- eller reklamationssag, skal behandlingen med største sandsynlighed foretages på sælgers værksted.

Udførelsen er vigtigst

Kendte leverandører leverer produkter, der rustbeskytter lige godt ifølge FDM. Derfor er det ikke produkterne, men udførelsen af behandlingen, der er det vigtigste. De anvendte produkter skal falde i spænd med de produkter, der er brugt til en eventuel tidligere behandling eller fra fabrikkens side af, da bilen blev købt. Det er værkstedets ansvar, at produkterne spiller sammen. Sørg for, at rustbeskyttelsescentret får fat i et sprøjteskema, så de ved, hvor der ikke skal behandles. Det sikrer din bil en længere levetid.

Læs mere om undervognsbehandling og produkter her

Spørg, hvis du er i tvivl

Er du i tvivl om, hvordan du beskytter din bil bedst, kan du med fordel spørge din forhandler eller et andet værksted. De er eksperter på området og kan hjælpe dig med at forlænge levetiden på din bil. Ikke kun med en undervognsbehandling, men også i form af viden og ekspertise. Hold dig ikke tilbage – på den måde giver du dig selv de bedst mulige betingelser for at sikre din bil en lang levetid.